PAROCHIENIEUWS :

VACATURE

Katinka besliste om eind 2021 / begin 2022 een nieuwe uitdaging aan te gaan buiten onze Don Bosco parochie.  Omdat we nog steeds 100% geloven in het zingevingsproject zijn we dus op zoek naar iemand die haar project wil overnemen.

Sinds vorige week hebben we dan ook een vacature opengezet bij de VDAB.

Je kan er hiernaast alles over lezen.

SCHRIJF JE  IN VOOR 'DE WEEK VAN DE VEERKRACHT 2021'

IN JE VROUWELIJKE KRACHT STAAN

DON BOSCOWEETJES

vormselgroep ubuntu

Zondag 12 september 2021 gaat de geschiedenis in van de Ubuntu’s, een Buizingse Vormselgroep. Proficiat om dit project uit te werken. De dankbaarheidsstenen zijn de blijvende getuigen.

de wombat

De vzw Wombat dankt de lieve mensen van de Don Boscoparochie voor hun steun aan het zomerproject voor hun zorgenkinderen. Een paar foto’s vind je op de facebookpagina van de parochie.

het zonnetje in ommekaar

Buiten schijnt de zon, ook al zie je enkel wolken. Om stress te voorkomen zijn wij zelf het zonnetje in huis. In het Buurthuis Ommekaar zijn de medewerk(st)ers het zonnetje in huis. Deze weken loopt in het Buurthuis bovendien de actie: ‘één video aanschaffen, een tweede kies je er gratis bij’.

rené onkelinx

Op donderdag 16 september was als het ware de gehele Don Boscogemeenschap – samen met nog vele andere van zijn familie en vrienden  – verzameld op de uitvaart van René, echtgenoot van Josette Robaer. Onnodig beiden nog voor te stellen. Het werd een warm moment van verbondenheid en troost rondom de familie Onkelinx. De mooie plechtigheid eindigde op de Gedenkweide naast de kerk waar zijn assen werden uitgestrooid. Zo blijft René dicht bij het leven van de Don Boscogemeenschap.

op adem komen

Elke maand organiseert Marga een meditatieve avond rond het thema ‘even stilstaan en op adem komen bij de diepere dingen van het leven’. De eerstvolgende avonden zijn 6 oktober, 10 november en 22 december. Inschrijven is nodig via marga73@skynet.be

PASTAFESTIJN VRIJDAG 8 OKTOBER 2021

De Don-Bosco gemeenschap Buizingen organiseert naar jaarlijkse gewoonte op vrijdag 8 oktober haar
pastafestijn. Graag nodigen we je uit op deze avond. Zet de datum nu al in je agenda.
De opbrengst van deze avond gaat volledig naar het onderhoud en uitbouw van de gebouwen van
Zennedal.
Hopelijk kom je op vrijdag 8 oktober genieten van een lekkere pasta.
Namens de pastaploeg : André, Mieke, Marie-Rose, Jacqueline, Conny, Anette, Antoon, Katrien en
Freddy.

Zondag 24 oktober 2021 vieren we 70 jaar Don Boscokerk.

Het thema van de viering is: ‘Handen die verder dragen…’

Jullie zijn hartelijk welkom om 10u voor de feestelijk viering.

Nadien is er de opening van een tentoonstelling en een receptie.

De kunstenaars die tentoonstellen zijn van Buizingen

of hebben  een band met de parochie.

De tentoonstelling in de kerk kan je bezoeken

van 24 oktober tot zondag 31 oktober van 10u tot 17u.

Inge, Marij, Katrien, Anette, Freddy, Jan en Alis

MISSIEFEEST ZUUN 2 & 3 OKTOBER 2021

Het Missiecomité in Zuun (Sint-Pieters-Leeuw) organiseert naar jaarlijkse gewoonte ook nu een
Missiefeest ten voordele van Ivo Vanvolsem uit Buizingen, scheutist in Kananga (Congo), Rainbow4kids
in Kenia, Ubomi Obutsha in Zuid-Afrika en Ecole La Famille in Haïti.
"Zoals elk jaar gaan we dit opnieuw doen!
We hebben gewikt en gewogen en gaan dit jaar terug take away en delivery maaltijden aanbieden tijdens
het weekend van 2 en 3 oktober 2021. We hopen dat jullie opnieuw een lekkere maaltijd, dessert en/of
flesje wijn bij ons bestellen.

Via volgende link kan je je bestelling plaatsen: https://forms.gle/2eWwYAGAFfx9aZnA7

Voor het jaar 2022 hopen we terug een real live, echt Missiefeest te kunnen doen.

Alvast bedankt voor jullie hulp, steun en bestelling.

Het Missiefeestteam Zuun"

Bestellen kan tot 26 september via bovenvermelde link. Meer info bij Alis Lories.

website: www.mpokolo-congo.be

LDC ADO Icarus

HET WINKELTJE VAN DE GESCHREVEN STILTE

Uitpluizen – Geert De Kockere

Als de natuur

Iets uitpluist

Is het zelden

Vruchteloos.

Het levert altijd

Wel iets op.

Het is einde

Dat tegelijk

Weer begin is.

Met een knipoogje naar de herfst kunnen jullie op zondag 26 september na de viering van 10u terecht in het winkeltje ’geschreven stilte’ voor mooie wenskaarten en originele geschenkjes.

Van harte welkom

Philippe en Marijke