Sveerplekje

Een ontdekkingsplek, een gevoelswinkel en leesoase

voor ‘geestige’ nul tot negenennegentig jarigen

Sveerplekje is deze week dicht.  Volgende week open op

  • Woensdag 28 februari van 14-17 uur
  • Vrijdag 1 maart van 14-17 uur
  • Zaterdag 2 maart van 10-17 uur

Daarna is Sveerplekje even in verlof.  Terug open

  • Woensdag 20 maart van 14-17 uur
  • Vrijdag 22 maart van 14-17 uur
  • Zaterdag 23 maart van 14-17 uur

Deze week willen we aandacht schenken aan de projecten van “samen tegen armoede”. 

Met een speciale aandacht voor Ommekaar.  We hebben een tweedehandsboekentafel en het bedrag dat we hiermee verzamelen gaan integraal naar ons buurthuis.  Maar het is niet zo dat we het geld gaan storten, neen, we kopen met dit bedrag kinderboeken aan voor de gezinnen van de sociale kruidenier.


Maar ook het project Jonah in Antwerpen willen we ondersteunen.  Van elk boek dat we verkopen, schenken we 1 euro aan Jonah.  Jonah is een gezinsgerichte opvang voor vrouwen en mannen, al dan niet vergezeld van hun kinderen, die te maken hebben met intrafamiliaal geweld.

Sveerplekje is een plek waar kinderboeken en kleine hebbedingen centraal staan. Kinderboeken zijn een ontdekking voor iedereen die gelooft in magie en avontuur. Ze maken het speelse wakker en openen de ruime blik op zingeving  en waarden. Voeren je langsheen fantasierijke beelden en woorden. Raken je in het diepste van je ziel en brengen de link tussen maatschappelijke thema’s en verdieping zichtbaar. Je mag op deze plek ronddwalen, zomaar binnenspringen,  genieten van stilte, muziek, het speelse, samen een babbel doen met een tasje koffie, thee of iets anders lekkers, je kan voelen en ontdekken en  je laten onderdompelen in de magie van een plek waar je samen kan verbonden zijn. Het is ook een plek waar sociaal engagement centraal staat, waar kinderen en jongeren kunnen komen genieten van voorleesmomenten en de wondermooie kracht van taal kunnen ontdekken.

 

Warme groeten Els