PAROCHIENIEUWS :

FRANS VERBEKE

Frans Verbeke en zijn echtgenote op de nieuwjaarsreceptie van de Parochieraad 2009

Een steunpilaar van onze geloofsgemeenschap is overleden op 29 december 2019. Op 11 januari 2020 had in de Don Boscokerk te Buizingen de uitvaart plaats van Frans Verbeke, geboren op 10 juli 1944. Van bij het ontstaan ervan in 1983 was Frans een trouw koorlid van Suma Khantaty,  het vroegere Don Boscokoor. Samen met zijn vrouw Rita was hij vanaf de opening van het buurthuis Ommekaar in 1990 een trouwe medewerker. Bij de organisatie van de grote verhuis van het buurthuis vanuit de Kerchovestraat naar Hoogveld in 2003 was Frans de drijvende kracht. Begin de jaren 2010 was hij twee termijnen van vier jaar voorzitter van de Don Boscoparochieraad. Ook bij het onthaal in kamphuis Zennedal hielp hij enkele jaren.

Zeescout, van jongs af aan, was zijn roeping. Hij bloeide open tot een echte zeekapitein. Bovendien, over de avonturen die hij op zee had meegemaakt, daar kon hij boeiend en begeesterend over vertellen. Altijd was zijn verhaal doorweven met avontuur gekoppeld aan levenswijsheid. Als gepensioneerde zeevaarder zullen sommigen hem herinneren als de enthousiaste begeleider van de boottochten op het Kanaal Brussel-Charleroi of van zijn enthousiasmerende maritieme lezingen overal in binnen- en buitenland.

Was het een voorteken van zijn naderende hereniging met zijn overleden vrouw Rita (+2009)? Tijdens de laatste Allerheiligenviering (2019) zong hij in de Don Boscokerk te Buizingen ontroerend mooi, solo en a capella, Bist du bei mir van J.S. Bach. Het galmt na als een professie: "Bist du bei mir, geh' ich mit Freuden zum Sterben und zu meinen Ruh. Ach, wie vergnügt wär so mein Ende, es drückten deine schöne Hände".  Als jij bij mij bent, ga ik in vreugde. Frans, uw lied zal eeuwig blijven klinken.

WELZIJNSZORG

Dank je wel denkers, doeners, durvers en dromers voor het prikken als cactussen tijdens de campagne voor Welzijnszorg.

Door jullie samenspel van solidariteit mogen we een mooi bedrag overmaken aan Welzijnszorg:

@ventuur: 1409,30 euro; Geschreven stilte: 105 euro; Omhaling 15/12: 157.60 euro; Omhaling 25/12: 350,40 euro; Totaal: 2022,30 euro.

Samen Solidair tegen armoede, naar een wereld waar iedereen de moeite waard is en het recht krijgt op een waardige plek en een eerlijke toekomst.

BROEDERLIJK DELEN

We krijgen veertig dagen tijd en ruimte om halt te houden, opnieuw naar de essentie van ons leven te gaan in verbondenheid met mensen wereldwijd.

Met warme solidariteit en jullie talenten willen we nadenken over de centrale plaats die we de campagne van Broederlijk Delen in de liturgie willen geven.

*Er ishet lanceermoment voor vrijwilligers in Brussel, Huidevetterstraat 62, een ideaal moment om informatie, tips en inspiratie over de campagne uit te wisselen op 25 januari 2020 van 09.00 u. tot 12.30 u.

GESCHREVEN STILTE

Hoor je hoe ik

zonder klanken

alle talen

met je spreek?

Zag je hoe ik

zonder woorden

geruisloos

naar je keek?

Hoor je hoe ik

zonder stemgeluid

mijn zinnen zet

op jou?

Voel je hoe ik

stilzwijgend

zielsveel

van je hou?

Lichaamstaal – Tanja Helderman

Wenskaarten en kleine attenties,

ontstaan uit een samenspel

tussen vorm, woorden, verzen, en…

bedoeld als wensen en geschenkjes

voor jou en jou en jou….

Op zondag 26 januari 2020 kunnen jullie na de viering van 10u terecht in het winkeltje ’geschreven stilte’.

Van harte welkom

Philippe en Marijke