PAROCHIENIEUWS :

De vasten houdt ons een spiegel voor van onze goede voornemens.

Waartoe roept de vasten een mens op?

Waarom is het binnen zovele religies zo belangrijk?

Wat gebeurt er als we vasten met ons lichaam en met onze geest?

Ben je na veertig dagen vasten een ander mens dan voorheen?

De vasten geeft ons lichaam een nieuwe dynamiek, en solidariteit maakt de wereld mooier.

Vasten geeft toekomst.

Door te vasten getuigen we van wie we willen zijn.

Vasten zorgt voor eerlijker delen.

Goed zorg dragen voor de toekomst,

van mensen die niet dezelfde kansen hebben als wij.

Vasten is een oefenen in duurzaamheid,

de draagkracht van de mens en de aarde zijn niet onuitputtelijk en we kunnen met veel minder voort.

God vraagt ons zorg te dragen voor de wereld.

Je bent van harte welkom om samen de vasten te starten op woensdag 6 maart om 20 uur in de Don Bosco kerk te Buizingen.

Vormselgroep Fjalmento zet zich in voor de Damiaanactie

Met een paar uurtjes stiftenverkoop heeft een groepje jongeren van het Lange Weg project

aan 11 mensen in het Zuiden genezing en hoop op een toekomst zonder ziekte en armoede gegeven.

Dankzij hun inzet en solidariteit met onze patiënten in het Zuiden konden ze zaterdagnamiddag 432 euro bij elkaar halen en zondag was de omhaling in de Don Bosco kerk goed voor 125,81 euro. Dus een totaal van 557,18 euro .

Proficiat en duizendmaal dank!!!

Lydia Vandenbosch

BIJBELGROEP

Vanaf 2019 willen we met onze bijbelgroep wat nieuws proberen.

Ivp één stukje uit de bijbel te nemen, proberen we nu om de eerste lezing en de evangelielezing van een zondag te nemen. Zo kunnen we ook nagaan wat het verband tussen beide.

Zoals altijd is iedereen die belangstelling heeft voor de bijbel altijd weer welkom.

Maandag 4 maart: Ex 3, 1-8. 13-15 en Lc 13, 1-9.

JAN-NIKLAASKOOR

Het Jan-Niklaaskoor, Bhagensemble, kinderkoren Harteklop en Samaveda van onze jeugdmuziekschool, brengen dit jaar o.a. werken van J.S. Bach, Johannes Brahms, Heinrich Schütz, K. Bikkembergs, onder de kundige leiding van Quinten Vandevelde.

Parochiekerk Essenbeek - zaterdag 23 februari 2019 om 20u.

Inkom 13€, vvk 11€, kinderen -12j gratis.

Kaarten te verkrijgen bij de koorleden of de Jan-Niklaasstichting:

janniklaasstichting@gmail.com - tel 02 38 10 899 - www.jan-niklaasstichting.be

In november vorig jaar lanceerde de steungroep Mpkolo-Congo de actie “on sait jamais”.

De bedoeling is een alle-terreinwagen te financieren voor ‘Mpokolo wa Muoyo’, het opvangcentrum voor kinderen dat Ivo Vanvolsem uit Buizingen begeleidt in Kananga (Congo).

Die financiering is op goede weg (zie www.mpokolo-congo.be).

Met de organisatie van een quizavond op zaterdag 23 februari 2019 in het O.-L.-Vrouwinstituut te St.-Genesius-Rode (Kloosterweg 1) verwachten we nog een stevige bijdrage te leveren voor die investering. Groepen van vier personen kunnen zich inschrijven tot zondag 17 februari via een emailbericht naar info@mpokolo-congo.be en door betaling van 40 EUR op br. BE79 3770 9055 8833 van Marc Vanvolsem, met vermelding ‘on sait jamais’-quiz en de naam van de quiz-ploeg.

Voor de eerste drie ploegen in de uitslag is er een mooie prijs, voor alle andere deelnemers een troostprijs.

De quiz-avond zelf start om 19.30 uur. Alle aanwezigen kunnen genieten van enkele streekbieren.

Van harte welkom

In naam van de steungroep: Jan en Alis