Actueel

PAROCHIENIEUWS :

 

 

 

 

 

SCHOONMAAK

 

In poetsen ben ik niet zo goed, huis noch ziel.

Ik vergaar stof en koester vlekken.

De grote schoonmaak... is mij vreemd.

En soms blijf ik hangen in mysterieuze webben.

Geert De Kockere

 

Kerst, tijd om schoon te maken in je ziel en in je huis.

Je bent welkom om mee te komen schrobben en boenen op dinsdag 18 december om 9.00 uur in de Don Bosco kerk.

 

 

 

 

Kerst, tijd om schoon te maken in je ziel en in je huis.

Je bent welkom om mee te komen schrobben en boenen op dinsdag 18 december om 9.00 uur in de Don Bosco kerk.

ond kunnen vallen….

Wil je dit jaar een klein verschil maken en “Samen tegen armoede” op een concrete manier vorm te geven vanuit onze Don Boscoparochie?

Jij kan helpen met leuke geschenkjes voor mensen die met minder ook een fijne kerst proberen te vieren.

Breng jij wat kadootjes mee met een kaartje voor man/vrouw/jongen/meisje en de leeftijd als dat er toe doet?

Met kerst worden ze uitgedeeld op plekken waar dat nodig is.

Superbedankt!!!

 

 

 

 

 

 

Kom je ook een heerlijke kom soep drinken ?

 

Op zondag 16 december kan je om 17 uur aan de kerk van Sint Vincentius, dankzij de Chiro,

terecht voor een heerlijke kom soep ten voordele van de acties "Samen tegen Armoede".

 

 

 

 

 

 

 

Nu ook duurzame lokale voeding in de Wereldwinkel Halle via Voedselteams.

 

 

De Wereldwinkels breiden hun werking uit. Naast producten uit het Zuiden is er ruimte voor solidaire en duurzame noordproducten, voor korteketenproducten. Dat opent in Halle nieuwe kansen voor lokale samenwerking!

De Halse voedselteams verhuizen naar de Wereldwinkel. Ze houden er elke vrijdagavond hun depot open. Net als bij de Wereldwinkel staat ook bij deze voedselteams fair trade centraal. Lokale producenten krijgen een eerlijke prijs door de korte keten. De producten zijn duurzaam gekweekt en verwerkt. Heel wat producten zijn biologisch.

Groenten, fruit, vis, vlees, zuivel, brood, gebak en drank uit de regio. Je kan deze lekkere producten online-bestellen, via www.voedselteams.be. Er is een ruim aanbod aan vlees en zuivelproducten (bereid van geiten-, schapen- en koeienmelk). Deze worden geleverd door Geitjesweelde, De Lingeren, De Schapenmelkerij, Hof te Mols, Dubbeldoel en De Boom. De vis komt van Bios, een bedrijf dat ethisch en duurzaam wil omgaan met het zeeleven én de Vlaamse visserij. Groenten en fruit worden geleverd door Hof Seghers en Fruit de Schrijver, eieren door Claes Mark.

Online bestellen kan wekelijks tot en met donderdag, om ze de week nadien op vrijdagavond tussen 17u30 en 18u30 op te halen in het depot in de Wereldwinkel.

In Vlaanderen zijn 180 voedselteams actief. Het netwerk Voedselteams werd opgericht in 1996 en ontstond uit een samenwerking van voedselproducenten en -gebruikers. Voedselteams trekt al meer dan 20 jaar aan de kar om lokale boeren en producenten te ondersteunen en consumenten rechtstreeks te laten aankopen. In Halle werd in 2012 het eerste voedselteam opgericht, daarna volgde snel een tweede, en kwamen er nog voedselteams bij in de regio.

De samenwerking tussen de Wereldwinkel en de Halse voedselteams is een opstap naar de uitbouw van een toekomstig Lokaal Ecologisch Fair Trade contactpunt (LEF) in Halle. Een nieuw transitieconcept met de korte keten als basis.

Maar daarop hoeft de Hallenaar niet te wachten. Je kan nu al kiezen voor lokale en duurzame voeding door lid te worden van de Halse voedselteams!

Wordt u graag lid of wenst u meer info? mail naar halle@voedselteams.be.

Meer info ook op: www.voedselteams.be.

 

 

MPOKOLO WA MUOYO

 

Toen Ivo Vanvolsem, scheutist uit Buizingen, dit voorjaar op doortocht was in ons land gingen vier mensen in op zijn uitnodiging hem deze zomer eens te gaan opzoeken in Kananga, Congo. Zo geschiedde.

 

‘Mpokolo wa Muoyo’ is een begrip in de Congolese stad Kananga en betekent ‘Bron van Leven’. Dit transitcentrum bestaat al 25 jaar en het is een reddingsboei voor kinderen die op de vlucht zijn in hun eigen land, voor verwaarloosde kinderen, voor kindsoldaten uit de grote omgeving van Kananga.

 

Initiatiefnemer en begeleider van dit project is onze Ivo Vanvolsem uit Buizingen. Ivo en zijn medewerkers willen in een familiale omgeving deze kinderen - naast kost en inwoon - uitzicht geven op een betere toekomst. Daarom is het zeer belangrijk dat deze kinderen opnieuw in contact worden gebracht met hun familie. Om die gezinnen te vinden is naast de vele contacten ook een stevige terreinwagen geen overbodige luxe. Maar de huidige is 16 jaar oud en helemaal versleten en dus is het centrum op zoek naar extra middelen voor een nieuwe 4x4.

 

Om de noodzaak van deze actie aan te tonen plannen we een infoavond. We vertonen er de film die Jan Steenhouwer de voorbije zomervakantie in Kananga draaide over het centrum. We beschouwen deze avond ook als een startavond voor eventuele andere acties.

Wanneer? op donderdag 8 november 2018 om 20 uur.

Waar? zaal Simmebrug O. de Kerchove d’Exaerdestraat 48, Buizingen

Meer info over de projecten van Ivo vind je op www.mpokolo-congo.be.

Namens de steungroep, Jan en Alis Steenhouwer-Lories Buizingen.

 

 

Terreinwagen voor MPOKOLO.

 

De Steungroep Mpokolo Congo organiseert op 8 november een infoavond over het werk van Pater Ivo Vanvolsem in het opvangcentrum Mpokolo wa Muoyo te Kananga, Congo. Jan Steenhouwer, Johannes Mwamba en Goedele Christiaens zijn in juli bij Ivo op bezoek geweest en hebben hun ervaringen en getuigenissen meegebracht. Jan heeft hiervan een videoreportage gemaakt, die we u op 8 november willen voorstellen. Uit deze reportage zal ook blijken dat de terreinwagen (Toyota) waarover het centrum nu beschikt, na 16 jaar dringend aan vervanging toe is. Nochtans is zo'n wagen, die ook dienst doet als ziekenwagen, onmisbaar voor het werk van Mpokolo wa Muoyo. Daarom willen we op 8 november ook de actie lanceren om 50.000 euro in te zamelen om een nieuwe Toyota-terreinwagen aan te kopen. U bent dus van harte uitgenodigd op donderdag 8 november 2018 om 20 uur, in 'De Simmebrug', O. de Kerchove d'Exaerdestraat 48 te 1501 Buizingen. Namens de Steungroep Mpokolo Congo, Marc Vanvolsem

email: info@mpokolo-congo.be website: www.mpokolo-congo.be

 

 

DAVIDSFONDS

Woensdag 21 november 2018 om 20 uur in De Moriaan te 1652 Alsemberg, Witteweg 20: lezing door Hans Geybels: De Koningin der hemelen. Mariadevotie door de eeuwen heen.

Hij zal voornamelijk de huidige inzichten over Maria en haar verering belichten.

Maria behoort tot de bijzonderste vrouwen uit de wereldgeschiedenis. In het christendom neemt ze een centrale plaats in. Indien men de verering voor alle heiligen samen optelt en verdubbelt, komt men ongeveer aan de verering die Maria wereldwijd geniet. Maar wie is die vrouw? Hoe heeft ze geleefd? En hoe komt het dat ze doorheen de geschiedenis zoveel verering is beginnen genieten? Wat betekenen al die dogma’s die aan haar worden toegeschreven? Wat met haar verschijningen en mirakels? Wat kan zij vandaag betekenen? Al die vragen komen aan bod. Toegangsprijs: 7 euro, (leden Davidsfonds 5 euro)

 

 

 

UITNODIGING KLIMOP:

 

Bent u alleenstaande? Wenst u uw vriendenkring uit te breiden? Wilt u er graag wat meer over weten?

Kom dan zeker eens een kijkje nemen bij KLIM-OP SOCIO-CULTURELE VERENIGING voor ALLEENSTAANDEN. Gesticht in 1988.

Website: http://parochiesinbeweging.be/catechese-verkondiging/klimop.html

E-mail: klimop.buizingen@gmail.com

VOORZITTER: jacqueline_muyldermans@hotmail.com tel. 02 356 65 34 / 0473 49 19 64

Infoavond elke eerste vrijdag van de maand om 20u30 in Bovenzaaltje achter de kerk op bovenstaand adres.

 

 

 

 

 

 

 

 

KERSTCONCERT DOOR SUMA KHANTATY

 

De mooiste tijd van het jaar staat weeral voor de deur : de gezellige Kerstdagen !

Dick en alle koorleden nodigen jullie van harte uit op ons kerstconcert op zondag 16 /12 om 16 uur in Don Boscokerk Buizingen met een optreden van soliste Bettina Kendip.

In voorverkoop is de prijs 8 €, aan de kassa 10 € en voor Kom!pashouders 2,5 €. Kaarten zijn te bekomen bij alle koorleden.

Een warme aanrader !

Victoria Stroolens

 

 

 

 

NIEUWE ZANGERS HARTELIJK WELKOM BIJ SUMA KHANTATY

 

Het koor Suma Khantaty ( = mooie dageraad ) verwelkomt nog steeds nieuwe koorleden. Voor de mensen die nog twijfelen, ik zou zeggen : “ga er voor”. We zijn een toffe groep waar veel warmte en vriendschap heerst. Het zingen brengt je telkens opnieuw gelukhormonen en is een ontspannende activiteit in deze stressvolle maatschappij! Je wordt er alleen maar beter van!

 

Even een overzicht van onze optredens in de voorbije jaren :

- Opluisteren van vieringen zoals met Kerstmis, Pasen, Midzomer , koorviering ………..

- Concerten zoals midzomerconcert, kerstconcerten in Buizingen en in rusthuis, “ een muzikaal

vieruurtje”, dubbelconcert met koor ‘Singhet fro’ Mere in Buizingen en Mere.

 

We repeteren iedere dinsdag in de Ark, lokaal achter de kerk in Buizingen, van 20 u 15 tot 22 u

We kijken uit om jullie te mogen verwelkomen.

Voor inlichtingen: Victoria Stroolens , voorzitster; victoria.stroolens@skynet.be + tel : 02.380.00.85

 

 

 

 

IETS TE VIEREN?

KIES BEWUST – KIES FAIRTRADE

 

Een receptie, zomerfeest, wijk- of straatfeest, een pensenkermis, een geschenk.

Ontdek ons ruim aanbod: van apero tot after dinner, 6 soorten fruitsappen, een uitgebreid assortiment aan wijnen en eerlijke rum als basis voor een lekkere coctail. Een waaier van koffiegeuren en thee, en suiker en chocolade...

Voordeel: ongeopende flessen nemen we terug en je betaalt enkel wat je hebt verbruikt.

Grote bestellingen: liefst 2 weken vooraf doorgeven.

 

Spring gerust even binnen in een van onze Wereldwinkels in de streek: Alsemberg, Buizingen, Halle, Lot, Sint-Kwintens-Lennik.

Je vindt hun adres op https://www.oxfamwereldwinkels.be/nl/winkels

 

 

 

 

 

BIJBELGROEP DON BOSCO BUIZINGEN

 

De Bijbel, het meest gelezen boek ter wereld en allicht ook het meest besproken boek, blijft een unieke bron van inspiratie. Het boek is tijdloos: geschreven uit een andere tijd en een andere cultuur en toch zo actueel en toe te passen op vandaag. Het heeft onze westerse cultuur intens beïnvloed, denk maar aan de muziek, de beeldende kunsten, de literatuur….

Niet verwonderlijk dat wij ook vandaag nog samenkomen omdat dit boek ons zo boeit.

Belangstelling, dat is de enige vereiste om mee te doen met onze bijbelgroep. Tijdens zo’n bijeenkomst is ieder vrij om iets te zeggen over de vooraf overeengekomen tekst. Ieder respecteert de uitleg/visie van de andere. Eventuele vragen of opmerkingen komen achteraf aan bod. Ieder om beurt zorgt voor een bezinning vooraf.

Eenmaal per jaar nodigen wij een spreker/spreekster uit om een stukje bijbel toe te lichten. Warm aanbevolen ook aan wie geen ‘vaste’ deelnemer is.

In oktober verzorgt de bijbelgroep een zondagsviering met een ‘speciale gast’.

Zo hadden wij al Zuster Maria Van Doren te gast, theologe en ex-missionaris in Mexico, Piet Stienaers, Salesiaan van Don Bosco, Herman Van Rompuy en Meyrem Almaci, politici die ons lieten delen in hun geloofsbeleving.

Zin om mee te doen? Welkom elke eerste maandag van de maand, behalve in juli en augustus, telkens om 20u in één van de bovenlokalen achter de Don Boscokerk, Alsembergsesteenweg 130 te Buizingen.

 

 

 

 

DE PAROCHIERAAD

 

Lieve mensen van de Don Boscoparochie,

de leden van de parochieraad zijn er voor elk van jullie.

Tijdens hun vergaderingen komen heel wat thema’s aan bod:

parochie zijn’, geloven, Kerk vormen, zorg dragen voor mensen, ontmoetingen, liturgie, catechese…

Je kan bij hen terecht met vragen, opmerkingen, suggesties, bekommernissen…

We hopen op een goede samenwerking.

 

Steven en Alis

 

 

 

 

 

Niemand hoeft zich alleen te voelen

 

Bedenk jij heel veel ‘zomaartjes’ ????

Een zomaartje : iets wat je zomaar voor iemand doet…

Een kus, een klus, een groet, iets dat niet moet, een wens, een verrassing, een hapje of drankje aanbieden….

Je bedenkt er waarschijnlijk nog veel meer.

Doe jij mee en schrijf je gegeven ‘zomaartjes’ onder de regenboog.

stuur je regenboog naar donboscobuizingen@gmail.com

 

 

 

 

RELATIEPASTORAAL

 

Heb je trouwplannen en wil je kerkelijk huwen in één van onze parochies in Halle?

 

Wil je graag hieromtrent informatie zoals

Welke stappen moet ik ondernemen?

Waar en wanneer kan ik een afspraak maken?

Welke documenten heb ik nodig?

Kan ik me inschrijven voor een relatiedag?

Kan ik een wijziging aanbrengen aan datum, uur, …

Hoe maak je een viering? Hebben jullie modellen?

 

Via: relatiepastoraalhalle@gmail.com helpen we je graag verder.

 

 

 

 

FACEBOOK DON BOSCO BUIZINGEN!

 

Werken voor en met jonge mensen … hen op weg zetten naar een verdere toekomst, dat was het levenswerk van Don Bosco.

Een open kijk op de wereld, hedendaagse vormen van communicatie…

Een lied zingt door je hoofd : Een zee van mensen, mensenzee, spring er maar in, ga met ons mee…

 

En zie de facebookpagina's werden een feit:

https://www.facebook.com/DonBoscoBuizingen/

 

https://www.facebook.com/feestzaalkamphuisZennedal/

 

Korte berichtjes, foto’s, filmpjes zijn welkom,… Vragen stellen, een discussie starten,…

Je kan ons dagelijks volgen en vele malen leuk vinden of een kritische noot neerpennen...

 

 

 

NIEUWS VAN IVO VANVOLSEM

 

 

 

 

 

Naar het nieuws van de Federatie...