Actueel

PAROCHIENIEUWS :

 

Kamphuis Zennedal krijgt speelweide bij dankzij Woonpunt Zennevallei:

 

Zie:

https://editiepajot.com/regios/7/articles/60740

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180801_03643874

 

 

 

 

 

 

UITNODIGING

 

Dankzij het initiatief van enkele mensen en de ondersteuning van Rik Devillé en de Parochie Don Bosco in Buizingen werden 30 jaar geleden de kiemen gelegd van onze vereniging voor alleenstaanden onder de naam Klim-Op. Snel groeide ze uit tot een plek waar mensen elkaar ondersteunen en in groepsverband deelnemen aan allerlei leuke activiteiten.

 

Dat willen we op gepaste wijze vieren en we nodigen u graag uit voor de verjaardag viering op zondag 9 september 2018 om 10u in de Don Bosco Kerk, Alsembergsesteenweg, 130 – 1501 Buizingen.

 

Bent u alleenstaande? Wenst u uw vriendenkring uit te breiden? Wilt u er graag wat meer over weten?

Kom dan zeker eens een kijkje nemen bij KLIM-OP SOCIO-CULTURELE VERENIGING voor ALLEENSTAANDEN. Gesticht in 1988.

 

Website: parochiesinbeweging.be/klimop E-mail: klimop.buizingen@gmail.com

VOORZITTER: jacqueline_muyldermans@hotmail.com tel. 02 356 65 34 / 0473 49 19 64

 

Infoavond elke eerste vrijdag van de maand om 20u30 in Bovenzaaltje achter de kerk op bovenstaand adres.

 

 

 

KLIMOP

30 jaar Kriebels

 

 

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je alles op je eentje hoeft te doen omdat je door omstandigheden alleen in het leven staat. Vraag het maar aan Klimop Buizingen, de socio-culturele vereniging voor alleenstaanden die deze zomer haar 30ste verjaardag viert.

Op zondag 9 september 2018 wordt dat feestelijk gevierd in zondagviering van 10 uur in de Don Boscokerk te Buizingen. Daarna is er een receptie in de kerk en voor wie er zin in heeft bestaat de mogelijkheid om in de namiddag een wandeling mee te maken. Iedereen is deze keer van harte welkom.

 

Sinds de start in 1988 is in de loop van die 30 jaar Klimopgeschiedenis een hele weg afgelegd. Vele alleenstaanden hebben er een verkwikkende oase gevonden na een moeilijke periode van scheiding waaraan vaak heel wat pijn verbonden was. Elke maand opnieuw is er nog steeds een speciale bijeenkomst gepland voor nieuwkomers en er gaat geen weekend voorbij of er is wel een wandeling, een concert, een uitstap of een ontmoetingsmoment georganiseerd voor de leden.

De gespreksnamiddagen van de eerste decennia vormden de stevige basis tot de uitbouw van de huidige werking. Naast de Weduwen- en Weduwenaarswerking die al een tijdje eerder bestond in Don Bosco Buizingen werd ook de specifieke nood erkend dat een echtscheiding je vaak uit je evenwicht kan brengen. Niets herstelt meer het zelfvertrouwen dat een goed gesprek met mensen die in gelijkaardige situaties wegen hebben gezocht en gevonden om weer de stap naar buiten te zetten en niet opgesloten te raken in je eentje.

 

Die verbondenheid mag gevierd worden en zeker als de werking haar 4de decennium ingaat.

Vandaar de oproep om met ons mee te vieren op 9 september om 10 uur in de Don Boscokerk.

 

Eens kennis maken?

In Vlaanderen zijn honderdduizenden alleenstaanden, velen zijn op zoek naar een vereniging in hun buurt. Misschien bent u een van hen, die een andere wending aan uw leven wilt geven en zo een nieuwe vriendenkring opbouwen?

Voel je als alleenstaande de kriebels en wil je eens kennis maken? De eerste stap kan je zetten op vrijdag 7 september 2018. In het bovenzaaltje van de Don Boscopastorie op de Alsembergsesteenweg 130 ben je welkom om 20.30 uur. Jacqueline (0473/49.19.64) en enkele anderen zullen er zijn om je welkom te heten. Samen naar een film gaan, wandelnamiddagen of babbelavonden... het kan allemaal.

 

Wil je elke maand het Klimoppersnieuws ontvangen met maandelijks telkens een 30-tal activiteiten waar je niet alleen naar toe moet? Neem dan contact op met Jacqueline tel. 02 356 65 34 of gsm 0473 49 19 64.

 

 

 

 

 

SAVE THE DATE

 

Onze vernieuwingswerken in het jeugdverblijfcentrum Zennedal en de Don Bosco kerk lopen stilletjes op hun einde

Ben je benieuwd om onze 'nieuwe' locatie te bewonderen.

Dan ben je welkom op onze openingsreceptie op 25 september 2018 om 11 uur.

Je kan de locatie de hele dag doorlopend bezoeken.

Een officiële uitnodiging volgt nog !

Graag een seintje voor 15 juli als je erbij wil zijn op donboscobuizingen@gmail.com

Met hartelijke groeten Freddy, Anette en Els

 

 

 

 

Zes groepen voor Zennedal

 

 

Tijdens de zomervakantie krijgt Zennedal zes groepen op bezoek. Zeven zou ideaal geweest zijn want in de bijbelse betekenis duidt zeven op goddelijke volmaaktheid. Een droom dus voor de huisverantwoordelijken van dienst!

Alhoewel, zes is ook niet mis. Zes staat voor evenwicht en vrede en het is het getal van de gezelligheid. Ik denk meteen aan gezellige drukte, gezellige rommel, gezellige muziek en dansjes en aan gezellig samen rond de rioolput om proppen wc-papier in goede banen te leiden… in één woord ‘zomerkampen’.

 

Onze gasten

Dit jaar geen overwicht van één of andere jeugdbeweging, maar een bonte mengeling.

Gidsen Gertrude Maldegem bijten begin juli de spits af. Ze maken deel uit van ‘Scouts & gidsen Vlaanderen’, de grootste scoutsfederatie in België.

Van 11 tot 21 juli worden ze afgelost door KLJ Wiekevorst. De Katholieke Landelijke Jeugd is een gemengde jeugdbeweging, ontstaan uit de Boerenjeugdbond van de Boeren- en Boerinnenbond.

Van 21 tot 31 juli wordt Zennedal ingepalmd door Chiro Oostveld uit Oedelem. Chiro is de grootste jeugdbeweging in Vlaanderen.

Van 31 juli tot 10 augustus ontvangen wij KSJ Habiba uit Heers. Eigenlijk is de naam KSJ (Katholieke Studerende Jeugd) sinds 2015 niet meer in gebruik. De vroegere jeugdwegingen KSJ, VKSJ en KSA treden sindsdien onder een gemeenschappelijke naam naar buiten: KSA (Katholieke StudentenActie). Het is de op twee na grootste jeugdbeweging in Vlaanderen.

Van 10 tot 20 augustus gaan we de sportieve toer op met Volleybalclub Merksplas, BVMV Noorderkempen, een samenwerking tussen clubs van Beerse, Vlimmeren, Merksplas en Vosselaar.

De afsluiter voor deze zomer is KSA Tielt, één van de grootste jeugdbewegingen van de provincie West-Vlaanderen. Ze vieren dit jaar hun 90ste verjaardag en hun nieuwe vlag zal zeker wapperen boven Zennedal!

Hopelijk wordt het voor al deze groepen een plezante vakantie, mede dankzij de inzet van de zevende groep, de ploeg van Zennedal-vrijwilligers: Anne, Bart, Elien, Els, Felix, Freddy, Geertje, Geert, José, Monique en Willy.

Door hun goede zorgen komen we alvast een stuk dichter bij die goddelijke volmaaktheid!

 

Anette

 

Het heerlijk hoeverestaurant van De Okkernoot is terug!

 

Het is weer zover!

Naar jaarlijkse traditie organiseert zorgaanbieder De Okkernoot op het einde van ook deze zomervakantie opnieuw haar heerlijk hoeverestaurant. Was u nog niet eerder getuige van deze smaakvolle en hartelijke ontmoetingsgelegenheid? Dan is het hoog tijd daar verandering in te brengen. Er wacht u namelijk een heerlijke barbecue met vlees van superkwaliteit, een rijkelijk gevarieerd groentebuffet, sprankelende dranken en overheerlijke hoeve-ijscoupes. Dit alles tot in de puntjes verzorgd en gebracht voor en door het kortverblijfcentrum en het woonhuis voor personen met autisme in Vollezele, Halle en Denderwindeke. Moet nog meer gezegd worden? Trommel al je vrienden en familie op en kom naar het hoeverestaurant in hoeve De Okkernoot, Repingestraat 12, 1570 Vollezele.

Allen hartelijk welkom op zaterdag 25 augustus vanaf 17u en zondag 26 augustus 2017 vanaf 11u.30 tot 20u.

Graag tot dan!

 

 

NIEUWE ZANGERS HARTELIJK WELKOM BIJ SUMA KHANTATY

 

Het koor Suma Khantaty ( = mooie dageraad ) verwelkomt nog steeds nieuwe koorleden. Voor de mensen die nog twijfelen, ik zou zeggen : “ga er voor”. We zijn een toffe groep waar veel warmte en vriendschap heerst. Het zingen brengt je telkens opnieuw gelukhormonen en is een ontspannende activiteit in deze stressvolle maatschappij! Je wordt er alleen maar beter van!

 

Even een overzicht van onze optredens in de voorbije jaren :

- Opluisteren van vieringen zoals met Kerstmis, Pasen, Midzomer , koorviering ………..

- Concerten zoals midzomerconcert, kerstconcerten in Buizingen en in rusthuis, “ een muzikaal

vieruurtje”, dubbelconcert met koor ‘Singhet fro’ Mere in Buizingen en Mere.

 

We repeteren iedere dinsdag in de Ark, lokaal achter de kerk in Buizingen, van 20 u 15 tot 22 u

We kijken uit om jullie te mogen verwelkomen.

Voor inlichtingen: Victoria Stroolens , voorzitster; victoria.stroolens@skynet.be + tel : 02.380.00.85

 

 

 

IETS TE VIEREN?

KIES BEWUST – KIES FAIRTRADE

 

 

Een receptie, zomerfeest, wijk- of straatfeest, een pensenkermis, een geschenk.

Ontdek ons ruim aanbod: van apero tot after dinner, 6 soorten fruitsappen, een uitgebreid assortiment aan wijnen en eerlijke rum als basis voor een lekkere coctail. Een waaier van koffiegeuren en thee, en suiker en chocolade...

Voordeel: ongeopende flessen nemen we terug en je betaalt enkel wat je hebt verbruikt.

Grote bestellingen: liefst 2 weken vooraf doorgeven.

 

Spring gerust even binnen in een van onze Wereldwinkels in de streek: Alsemberg, Buizingen, Halle, Lot, Sint-Kwintens-Lennik.

Je vindt hun adres op https://www.oxfamwereldwinkels.be/nl/winkels

 

 

 

 

 

BIJBELGROEP DON BOSCO BUIZINGEN

 

De Bijbel, het meest gelezen boek ter wereld en allicht ook het meest besproken boek, blijft een unieke bron van inspiratie. Het boek is tijdloos: geschreven uit een andere tijd en een andere cultuur en toch zo actueel en toe te passen op vandaag. Het heeft onze westerse cultuur intens beïnvloed, denk maar aan de muziek, de beeldende kunsten, de literatuur….

Niet verwonderlijk dat wij ook vandaag nog samenkomen omdat dit boek ons zo boeit.

Belangstelling, dat is de enige vereiste om mee te doen met onze bijbelgroep. Tijdens zo’n bijeenkomst is ieder vrij om iets te zeggen over de vooraf overeengekomen tekst. Ieder respecteert de uitleg/visie van de andere. Eventuele vragen of opmerkingen komen achteraf aan bod. Ieder om beurt zorgt voor een bezinning vooraf.

Eenmaal per jaar nodigen wij een spreker/spreekster uit om een stukje bijbel toe te lichten. Warm aanbevolen ook aan wie geen ‘vaste’ deelnemer is.

In oktober verzorgt de bijbelgroep een zondagsviering met een ‘speciale gast’.

Zo hadden wij al Zuster Maria Van Doren te gast, theologe en ex-missionaris in Mexico, Piet Stienaers, Salesiaan van Don Bosco, Herman Van Rompuy en Meyrem Almaci, politici die ons lieten delen in hun geloofsbeleving.

Zin om mee te doen? Welkom elke eerste maandag van de maand, behalve in juli en augustus, telkens om 20u in één van de bovenlokalen achter de Don Boscokerk, Alsembergsesteenweg 130 te Buizingen.

 

 

 

 

DE PAROCHIERAAD

 

Lieve mensen van de Don Boscoparochie,

de leden van de parochieraad zijn er voor elk van jullie.

Tijdens hun vergaderingen komen heel wat thema’s aan bod:

parochie zijn’, geloven, Kerk vormen, zorg dragen voor mensen, ontmoetingen, liturgie, catechese…

Je kan bij hen terecht met vragen, opmerkingen, suggesties, bekommernissen…

We hopen op een goede samenwerking.

 

Steven en Alis

 

 

 

 

 

 

 

Niemand hoeft zich alleen te voelen

 

Bedenk jij heel veel ‘zomaartjes’ ????

 

Een zomaartje : iets wat je zomaar voor iemand doet…

Een kus, een klus, een groet, iets dat niet moet, een wens, een verrassing, een hapje of drankje aanbieden….

 

Je bedenkt er waarschijnlijk nog veel meer.

 

Doe jij mee en schrijf je gegeven ‘zomaartjes’ onder de regenboog.

stuur je regenboog naar donboscobuizingen@gmail.com

 

 

 

 

 

RELATIEPASTORAAL

 

Heb je trouwplannen en wil je kerkelijk huwen in één van onze parochies in Halle?

 

Wil je graag hieromtrent informatie zoals

Welke stappen moet ik ondernemen?

Waar en wanneer kan ik een afspraak maken?

Welke documenten heb ik nodig?

Kan ik me inschrijven voor een relatiedag?

Kan ik een wijziging aanbrengen aan datum, uur, …

Hoe maak je een viering? Hebben jullie modellen?

 

Via: relatiepastoraalhalle@gmail.com helpen we je graag verder.

 

 

 

 

 

FACEBOOK DON BOSCO BUIZINGEN!

 

Werken voor en met jonge mensen … hen op weg zetten naar een verdere toekomst, dat was het levenswerk van Don Bosco.

Een open kijk op de wereld, hedendaagse vormen van communicatie…

Een lied zingt door je hoofd : Een zee van mensen, mensenzee, spring er maar in, ga met ons mee…

 

En zie de facebookpagina's werden een feit:

https://www.facebook.com/DonBoscoBuizingen/

 

https://www.facebook.com/feestzaalkamphuisZennedal/

 

Korte berichtjes, foto’s, filmpjes zijn welkom,… Vragen stellen, een discussie starten,…

Je kan ons dagelijks volgen en vele malen leuk vinden of een kritische noot neerpennen...

 

 

 

NIEUWS VAN IVO VANVOLSEM

 

 

 

 

 

Naar het nieuws van de Federatie...