Parochies in beweging Buizingen

THUIS DE BIJBEL LEZEN

De meeste christelijk gedoopten hebben thuis wel een bijbel of minstens een Nieuw Testament liggen. Maar hoe begin je er in te lezen? In onze kerken liggen nu gratis enkele 'Bijbelleesroosters'. Dit is een soort agenda waarin dagelijks een stukje uit de bijbel is aangeduid. Een kleine moeite voor een wereld van verschil.

BIJBELGROEP

Maandelijks komt een groepje mensen samen rond een bijbeltekst.

Deze bijeenkomsten hebben plaats - telkens om 20uur - in "de Ark": dit

is een van de parochielokalen rechts-boven, achter de Don Boscokerk te

Buizingen op de Alsembergsesteenweg.

Iedereen is vrij hierbij aan te sluiten, enige voorkennis is niet vereist maar we rekenen natuurlijk wel op belangstelling voor de bijbel.

Iedere deelnemer kan, over de vooraf overeengekomen tekst, vertellen hoe het verhaal bij hem overkomt.

Iedereen respecteert ook de uitleg van de andere en we treden nooit in discussie.

Af en toe voorzien we ook in een avond " open groep" voor een breder publiek waar uitleg gegeven wordt over een stukje bijbel.

PROGRAMMA: 2016

2 januari Genesis 11, 1 - 9 De toren van Babel

6 februari Amos 8

6 maart Amos 9

3 april Maria Van Dooren*

1 mei Matteus 5, 17 - 30 Nieuwe lezingen

5 juni Matteus 5, 31 - 47 Nieuwe lezingen

4 september Matteus 12, 46 - 50 Verwantschap met Jezus

2 oktober Matteus 16, 24 - 28 Volgen van Jezus

6 november Matteus 21, 18 -27 Vijgenboom

4 december Matteus 27, 3 - 10 Zelfmoord Judas

*Op 3 april wordt de gewone bijbelavond vervangen door een lezing van Maria Vandooren, die theologe is en decennia lang werkzaam was in Mexico.

Misschien denk je wel dat de maagd Maria enkel in Europa verschenen is. Maar dat deed ze al eeuwen voor Lourdes in Mexico. En de “Virgen de Guadeloupe” is enorm populair in Latijns Amerika.

Maria Van Dooren, Theologe met jarenlange ervaring in Mexico zal er over vertellen en ook over wat zij de “tweegod” noemt

Zin om mee te doen? Van harte welkom!

Graag meer inlichtingen?

Contactpersonen: