Parochies in beweging Buizingen

" Waar er twee of drie in mijn naam bijeen zijn, daar ben Ik in hun midden."

dixit Christus (Mattheüs 18:20)

 

------------------------------------------------------

 

" En word je in een of ander dorp niet aanvaard...? Schud het stof uit je sandalen:

Er zijn plekken te over waar Jezus' kritische droom wel wortel schiet."

dixit Priester Rik Devillé.

 

Sint Vincentius kerk

1501 Buizingen

 

 

 

Don Bosco kerk

1501 Buizingen

 

Zondag 30 april

11.00 u. Viering

 

Zondag 7 mei

11.00 u. Viering

 

 

Zondag 30 april

10.00 u. Viering

Misintentie voor Clavie Willy

 

Zondag 7 mei

10.00 u. Groeizegenviering

 

AGENDA 2 KERKEN

 

Elke dinsdag om 20.30 u in Don Bosco, in lokaal

De Ark: repetitie van het Suma Khantatykoor

 

Dinsdag 25 april tot en met vrijdag 28 april

Vakantie Els Paridaens

 

Zondag 30 april en maandag 1 mei

Ploegweekend Don Bosco in Dourbes

 

Zaterdag 6 mei

Repetitie groeizegenviering in Don Bosco

 

Zondag 7 mei

10.00 u. Groeizegenviering in Don Bosco

 

Maandag 8 mei tot en met zondag 13 mei

Vakantie Els Paridaens

 

Dinsdag 9 mei

20.00 u. Ploeg Don Bosco in de pastorie

 

Zondag 13 mei

8-jarigen viering in Don Bosco en Sint-Vincentius

 

Maandag 15 mei

Dankfeest Ommekaar

 

Woensdag 17 mei

20.00 u. Parochieraad Don Bosco in de Regenboog

 

Donderdag 18 mei

20.00 u. Vergadering Beheer Gebouwen in de pastorie

 

Vrijdag 19 tot zondag 21 mei

Kampgroep in Zennedal

 

Zaterdag 20 mei

10.00 u. Vormselviering Yantra in Don Bosco

 

Dinsdag 23 mei

20.00 u. Ploeg Don Bosco ploeg in de pastorie

 

Donderdag 8 juni

Sacrale dans in de Don Boscokerk

 

 

 

LITURGISCHE VIERINGEN ... trefpunten van hoop :

 

PAROCHIENIEUWS :

 

 

 

DON BOSCOGEMEENSCHAP.

 

Danken, bedanken …

Na zo’n prachtige vastencampagne, Goede Week en Paasviering is een Dank je wel zeker op zijn plaats. We kregen dit jaar een vastenliturgie die af en toe bleef plakken, men liet ons nadenken en meetrekken met de mensen in het Zuiden. De nieuwe slogan van Broederlijk Delen “tot iedereen mee is”, roept ons op om daadwerkelijk onze handen uit de mouwen te steken. De vele activiteiten ten voordele van Broederlijk Delen hebben verschillende harten warm gemaakt, het bezoek van Boukari en de warme ontvangst die hij kreeg bij Greetje en Danny (en de vele mensen die met hem op stap gingen), een koffiestop, de zondagse bijdragen en een jaarlijks weerkerende solidaire maaltijd zorgden ervoor dat we bewust betrokken raakten bij de problematiek van het Zuiden.

 

De start van de Goede Week op palmzondag, de vele jongeren die zich inhoudelijk ingezet hebben om ons een sterke en waardevolle Goede Week te bieden verdienen een dikke pluim. Maar ook iedereen die meehielp met de kerkkuis in Don Bosco, onze kerk blonk zoals nooit tevoren. En dan hadden we nog de nachtwakers, zij hielden een week lang de wacht op de paaskaars, elke avond sliep er een ander groepje, en de nachtwake van Witte Donderdag tot en met de kruisweg laat ons toe om rust en stilte te vinden.

En uiteindelijk maakten we de kerk klaar voor Pasen, onder de leiding van Geert en Josette verliep dit heel vlot en kleuren en kolen maakten van Pasen een warme dag.

 

Wij hopen dat iedereen heeft mogen genieten van deze inzet van zovelen en laten jullie graag nog even meegenieten van een aantal sfeerbeelden uit de kerk en een impressie van een gezin hoe niets verloren ging van de naar huis meegegeven kool.

Els Paridaens

 

 

 

DWARS DOOR DE BOERENBUITEN: HET SPORTIEVE AAN HET SOLIDAIRE KOPPELEN

 

Wij, Greet, Joeri, Stanislas en ik, samen het team De zandlopers, wandelen op 29 april 45km voor Broederlijk Delen van de abdij van Park Heverlee naar Sint Truiden. Bedoeling is per team 500 euro in te zamelen. Sponsors van onze tocht kunnen terecht op:

http://www.broederlijkdelen.be/nl/dwars-door-de-boerenbuiten-2017/de-zandlopers

Rekeningnummer is BE13 0000 1171 1839 en de gestructureerde mededeling voor ons team: +++300/4318/53907+++

Alle giften zijn welkom. Vanaf 40 euro levert Broederlijk Delen een attest aan de schenker.

In naam van de boeren in Burkina Faso, van Broederlijk Delen en van Greet, Joeri en Stanislas alvast bedankt voor de steun aan ons team.

 

 

 

 

 

RHYTM & SWING

 

Op zaterdag 29 april organiseert de KF Eendracht Maakt Macht uit Lot haar jaarlijkse lenteconcert.

Thema dit jaar is Rhythm & Swing. De titel zegt het zelf: een swingende muziekavond!

Onze fanfare start de avond en voor het 2de deel hebben we een gastband uitgenodigd: de ADM bigband uit Tubize. Zij brengen nog een uurtje swingende muziek van bekende namen als Glenn Miller, Stan Kenton, Benny Goodman, Count Basie,...

Tickets en info zijn te verkrijgen via de muzikanten of op info@emmlot.be en www.emmlot.be.

Kaarten in VVK kosten 8 euro, aan de kassa betaal je 12 euro.

Afspraak in zaal Blokbos Lot om 20 uur.

 

 

 

GESCHREVEN STILTE

 

Als dichter

schrijf ik je graag

wat dagremmers voor.

Woorden om tussendoor

in te nemen.

Tegen dagritmestoornissen.

Geert De Kockere

 

 

Wenskaarten en kleine attenties,

ontstaan uit een samenspel

tussen vorm en poëzie

bedoeld om te glimlachen en te verrassen…

bedoeld als wensen voor ….

We hebben zelfs heerlijke, zin-volle chocolaatjes in ons assortiment!!!

 

Op zondag 23 april 2017 kunnen jullie na de viering van 10u in de Don Boscoparochie terecht in het winkeltje Geschreven Stilte.

Kom zeker een kijkje nemen!

 

PAROCHIERAAD VAN 15 MAART 2017

 

Het is de derde vergadering van het nieuwe werkjaar en we warmen ons rustig op. In het midden van de tafel brandt de persoonlijke catechesekaars van de voorzitster, naast de kaarsjes ‘Je bent goud waard’ naar aanleiding van ‘de week van de vrijwilliger’. Tijdens het bezinningsmoment luisteren we naar ‘de les van de fles’ en houden we halt bij de vraag ‘wat zou je doen met een uur stilte als je dat op dit moment cadeau zou krijgen?’ Een greep uit de bedenkingen: dat is een luxe! We zouden: genieten, lezen, tot rust komen, slapen, naar ons hart luisteren, gaan wandelen...

 

De catechesegroep Yantra bijt de spits af met een filmpje dat ons in de sfeer brengt en op het spoor van datgene waarmee ze bezig zijn. 4 jonge gasten engageerden zich gedurende 5 jaar voor de Damiaanactie en Bos+. Dat resulteerde in de verkoop van stiftjes, een viering rond 50 jaar Damiaan, een fietstocht langs het water, een quiz met catechesevragen en uitdelen van boompjes. Ze gingen ook op zoek naar plaatsen waar je spiritualiteit kan beleven. God blijkt geen statisch gegeven te zijn maar een levende, altijd-groeiende ruimte. In de loop van de vijf catechesejaren evolueerde hun Godsbeeld sterk en via geloofsgesprekken krijgen deze jongeren aanzetten om hun geloof onder woorden te brengen. Op 20 mei 2017 vindt hun vormselviering plaats waarop ze - met een creatief ontwerp! - iedereen uitnodigen. Neem ook eens een kijkje in de tuin waar je hun ‘zonohedron’ kan spotten (staat symbool voor de erfenis die je krijgt en doorgeeft en waar ieder op zijn beurt zorg voor draagt) Aan inventiviteit geen gebrek in dit dynamische groepje!

 

Vier kaartjes doen de ronde bij wijze van gelukwens, aanmoediging, blijk van meeleven.

 

Het verslag van de vorige parochieraad wordt goedgekeurd.

 

Het thema ‘parochieblad’ staat opnieuw op de agenda. De laatste 10 jaren viel het aantal abonnees sterk terug. De vraag wordt geopperd of we overschakelen naar een soort digtale (maandelijkse?) nieuwsbrief met veel foto’s en korte tekstjes, of we aansluiten bij andere parochies... Of pakken we het nog anders aan? Wie in de toekomst de redactie in handen neemt van het plaatselijk nieuws, wat met de algemene artikels kan gebeuren, blijven open vragen die we meenemen naar volgende overlegmomenten.

 

Na de pauze gaan we in groepjes samenzitten om - met de visietekst in ons achterhoofd – na te denken over de plannen voor de verbouwing in de kerk.

3 vraagjes dienen als leidraad:

1) is een tabernakel nodig?

2) past een tabernakel nog in de kerk?

3) zijn er andere zinvolle mogelijkheden?

Tijdens de korte uitwisseling wordt duidelijk dat dit nog het nodige denkwerk vereist.

 

De evaluatie van de vieringen (19 februari tot en met 12 maart) klinkt positief. Aandachtspunten blijven wel: het Broederlijk Delen thema van bij het begin klaar en bevattelijk toelichten want vele kerkgangers horen het dan voor het eerst, bij kindervieringen erop letten dat de taal niet te moeilijk is, niet teveel luisterliedjes in dezelfde viering stoppen en de volumeknop bij het djembè spelen mag ook wat lager. Muziek hoeft geen lawaai te worden, maar anderzijds mogen we ons ook leren inleven in andere/Afrikaanse ritmes.

 

Uit het ploegverslag onthouden we dat Ommekaar met de vele vrijwilligers goed draait en dat het interessant is om met de kleine stuurgroep (tweemaandelijks) te vergaderen. In het kader van de ‘zone-vorming’ woonden twee mensen van de parochie een eerste vergadering bij rond het opstarten van een economische raad. Verder blijft de zoektocht doorgaan naar 2 nieuwe ploegleden én naar een catechesecoördinator voor ‘de lange weg’ . Een groot gezamenlijk info-/startmoment voor catechese zit weer in de lift. Tenslotte vernemen we nog dat veel tijd (van Els) gaat naar het ontvangen van mensen. En dat is prima, daar staat onze parochie ook voor. Nieuwe mensen zoeken is niet altijd gemakkelijk maar het uitvoeren van projecten wel heel plezant. Daar is ze dan ook als de kippen bij! (zie hok voor de kerk). Doet eieren rapen niet al aan Pasen denken?

 

Hilde Van Parys

 

 

 

 

 

EEN ONTBIJTMAND VOOR MOEDERDAG

 

 

Op 14 mei organiseert 51 Club Dilbeek haar jaarlijkse ontbijtmandenactie.

Verras die dag uw moeder of partner met een heerlijk, luxueus ontbijt voor 2 personen.

U hebt de keuze tussen 2 manden, de mand aan €40 of de mand aan €60 (details in bijhorende folder)

 

Deze ontbijtmanden worden op Moederdag, ‘s morgens door onze leden aan huis geleverd

Met de opbrengst van deze actie steunt 51 Club sociale projecten die zich inzetten voor mensen met een verstandelijke handicap zoals:

-Inclusie Vlaanderen, afdeling Pajottenland

-Den Teirlinck

-Vzw De Poel

-Zonnestraal

-Bezoek aan de zoo met mindervaliden

U kan deze manden bestellen via mail: patrick.de.cubber@telenet.be of telefonisch 0491/74.23.14

Gelieve volgende gegevens te vermelden:

Naam + adres van bestemmeling

Telefoonnummer

Te leveren vóór (vanaf 7.30u) of na 9.00u (tot 10.30u)

Mand(en) van €40 of €60

De bestelling is pas definitief na betaling per overschrijving op rekeningnummer:

51 Club Dilbeek BE79 7340 1640 5133

Aarzel niet mij te contacteren voor meer inlichtingen.

Patrick De Cubber, lid van 51 Club Dilbeek

 

 

 

 

Niemand hoeft zich alleen te voelen

 

Bedenk jij heel veel ‘zomaartjes’ ????

 

Een zomaartje : iets wat je zomaar voor iemand doet…

Een kus, een klus, een groet, iets dat niet moet, een wens, een verrassing, een hapje of drankje aanbieden….

 

Je bedenkt er waarschijnlijk nog veel meer.

 

Doe jij mee en schrijf je gegeven ‘zomaartjes’ onder de regenboog.

stuur je regenboog naar donboscobuizingen@gmail.com

 

 

 

NIEUW INTERNETADRES VOOR OMMEKAAR

 

Het initiatief dat werkt aan armoedebestrijding in Buizingen en omstreken namelijk Buurthuis Ommekaar bestaat nu reeds 27 jaar. Tot nog toe hadden ze geen eigen website, maar daar is recentelijk verandering in gekomen. Je kan vanaf nu alle informatie over buurthuis Ommekaar vinden via www.buurthuisommekaar.be. Je vindt er de openingsuren, sluitingsdagen, contactgegevens en andere algemene informatie. Er is ook een speciale pagina voorzien dat u vermoedelijk zal interesseren en deze heet de “nieuwtjes”-pagina. Hierop kan je wekelijks nieuwe promoties, acties en activiteiten vinden die er in het buurthuis plaatsvinden. Op die manier hoef je nooit meer iets te missen. Neem vandaag nog een kijkje op de nieuwe website en laat weten wat jij ervan vindt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATIEPASTORAAL

 

Heb je trouwplannen en wil je kerkelijk huwen in één van onze parochies in Halle?

 

Wil je graag hieromtrent informatie zoals

Welke stappen moet ik ondernemen?

Waar en wanneer kan ik een afspraak maken?

Welke documenten heb ik nodig?

Kan ik me inschrijven voor een relatiedag?

Kan ik een wijziging aanbrengen aan datum, uur, …

Hoe maak je een viering? Hebben jullie modellen?

 

Via: relatiepastoraalhalle@gmail.com helpen we je graag verder.

 

 

 

 

 

FACEBOOK DON BOSCO BUIZINGEN!

 

Werken voor en met jonge mensen … hen op weg zetten naar een verdere toekomst, dat was het levenswerk van Don Bosco.

Een open kijk op de wereld, hedendaagse vormen van communicatie…

Een lied zingt door je hoofd : Een zee van mensen, mensenzee, spring er maar in, ga met ons mee…

 

En zie de facebookpagina's werden een feit:

https://www.facebook.com/DonBoscoBuizingen/

https://www.facebook.com/feestzaalkamphuisZennedal/

 

 

Korte berichtjes, foto’s, filmpjes zijn welkom,… Vragen stellen, een discussie starten,…

 

Je kan ons dagelijks volgen en vele malen leuk vinden of een kritische noot neerpennen...

 

 

 

 

EEN ANDER GEZICHT VAN DE KERK (bezield verband) © Golfslag, 9e jrg. editie 2-2015

 

 

 

KOOR SUMA KHANTATY

Het leven is muziek,je bepaalt zelf welke tekst je er op zet.

Met deze titel zou je een roman kunnen schrijven, maar je zou er ook een

uitnodiging kunnen in zien om samen met anderen een beetje muziek te maken,

te zingen en te leven en vitamientjes op te doen.

En dan zou ik alle “jongeren” - wie wil daar niet bij zijn? - willen uitnodigen

om deze levende muziek mee te komen waar maken.

We komen samen elke dinsdag in de lokalen van de parochie vanaf 20 uur

en zingen liederen uit de hele wereld.

In groep gaat dat echt prima en het wordt een muzikaal feest voor de oren

en het hart. Hoge eisen worden niet gesteld, enkel graag zingen in groep,

mekaar ondersteunend en bemoedigend in een blije sfeer van vriendschap.

Dus welkom en geef een seintje aan iemand van het koor die je kent.

Vanwege het koor Suma Khantaty (betekent: Mooie dageraad).

 

ACTIVITEITEN VIA E-MAIL

 

Ben je graag met een klein berichtje op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de Don Boscoparochie ?

Doorheen de tijd groeide het mailbestand van de jonggezinde vieringen, waarmee je maandelijks wordt uitgenodigd voor de jonggezinde viering, uit tot een klein mailbestandje waarmee je op de hoogte geraakt en uitgenodigd wordt voor zinvolle parochie-activiteiten.

Toegevoegd worden aan dit mailverkeer kan door een berichtje te sturen naar Nancy en Bart vanvolsem.bart@scarlet.be

We letten erop dat jouw mailadres voor anderen bij de mails niet zichtbaar is.

Het is een eenvoudige manier om leuke activiteiten zeker niet te vergeten !

Nancy en Bart

 

 

 

NUTTIGE ADRESSEN

 

Lokaalverantwoordelijken:

 

DON BOSCO parochie - Buizingen

 

Zennedal - Alsembergestwg 130 - 1501 Buizingen

 

Reserveren activiteiten met overnachting:

 

Webpagina: http://parochiesinbeweging.be/zennedal.html

E-mail: cjt@cjt.be

E-mail: freddy.steens@telenet.be

Telefoon: 02 360 23 10

 

Reserveren activiteiten zonder overnachting:

Benedenzalen

Secretariaat vzw Zennedal-Ommekaar

Alsembergsesteenweg 130

1501 Buizingen

Telefoon: 02 356 77 71

 

Bovenlokalen:

Ark en Regenboog

E-mail: marij.vanisterbecq@telenet.be

 

SINT JOZEF parochie - Lot

 

Buurthuis Babbellot

(Onze Kring)

Dworpsestraat 90

1651 Lot

 

Reserveren activiteiten feestzaal:

Henri Vaeye

Dworpsestraat 66 - 1651 Lot

Telefoon: 02 377 29 03

E-mail: henri.vaeye@telenet.be

 

Vergaderingen Klaproos:

Mieke Michiels

Beerselsestraat 55 - 1651 Lot

Telefoon: 02 378 31 07

E-mail: miemichiels@hotmail.com

 

SINT VINCENTIUS parochie - Buizingen

 

De Simmebrug

O. de Kerchove d' Exaerdestraat 48 - 1501 Buizingen

Klik HIER om te zien wanneer de Simmebrug nog vrij is.

 

Reserveren:

Geert Guldentops

Bij voorkeur via mail: simmebrug_reservaties@outlook.be

Telefoon: 0496 81 14 44 (na 19u.)

 

BUURTHUIZEN

 

Buurthuis Ommekaar & Wereldwinkel:

Telefoon: 02 361 22 93

E-mail: ommekaar@scarlet.be

Website: http://www.buurthuisommekaar.be/

 

Buurthuis Babbellot & Wereldwinkel:

Mieke Michiels

Telefoon: 02 378 31 07

E-mail: miemichiels@hotmail.com

Website: http://parochiesinbeweging.be/buurthuis-babbellot.html

 

 

 

 

Korte links naar fotogalerij:

Catechese

Parochieleven

Archieven

Tekeningen

Buurthuis OMMEKAAR: virtueel bezoek van ons Buurthuis (filmpje)

 

 

Brief van Bisschop Johan BONNY

 

Portaal van de Stilte

 

 

 

 

 

NIEUWS UIT ONZE FEDERATIE :

 

In de stilte van de morgen

Laat de zon

Haar licht schijnen

Op een nieuwe dag

En ze denkt

Hier kan ik iets moois

Van maken

 

Klinkt Pasen nog na?

 

Het alleluja van de paaszondag klinkt nog in onze oren, maar nu staan we weer in het leven als maandagmensen. Opnieuw met de vragen en angsten van voordien, opnieuw gekruisigd

door zoveel ellende in de wereld, opnieuw met die zuchtende ziekte in ons lichaam, opnieuw met die gescheiden zoon in huis, en met de onweerswolk van dreigende werkloosheid boven je hoofd. We pendelen weer naar het werk of zitten gebogen over de cursus van de leraren die ons in juni willen ondervragen.

 

De blijheid van ons paasgeloof is reeds getemperd en brandt op een waakvlam. We blijven het nog wel meedragen, maar reeds houdt de actualiteit van deze week ons sterker bezig dan de eeuwigheid. We verslijten aan het leven. De tijd maakt en heelt nieuwe wonden. We stoten ons opnieuw aan de oude steen, en vallen in de oude strikken…

 

Maar één ding willen we toch niet vergeten: het is ooit eens Pasen geweest. We mogen blijven terugdenken aan een grote dag, een groot teken, een diepe hoop. Pasen is ook op maandag geen ijdel woord, maar blijft een feest van belofte.

 

Ik kom in de kerk en de paaskaars staat nog steeds centraal. Het symbool wordt niet vergeten.

Hier wordt Iemand in ere gehouden die al eeuwenlang de wereld heeft geïnspireerd, maar ik ben reeds geboeid door andere films dan die van de Man van Nazareth.

 

En toch… elke zondag is het Pasen in het klein. We komen weer samen met de beenhouwer op het plein, met het meisje uit onze straat dat afwezig droomt, met arbeider en werkloze, met oude mensen die zwijgend bidden, met moeders die bezorgd zijn om de kinderen. Allemaal gewone mensen die gewoon samenkomen. Allemaal met het verlangen nog iets te mogen voelen van die paasdag toen alles goed en mooi was. Toen we met velen zongen, toen we geloofden dat leven sterker is dan de dood. Zoiets mag nooit verleden tijd zijn. En daarom is het goed dat we blijven samenkomen rond dat Licht op de kandelaar, en rond de heilige tekenen van brood en wijn. Het is de optimale voeding voor de mens die de herhaling van de dagelijkse maaltijd toch ook niet kan missen.

 

Raymond Decoster, deken

 

 

Mei in zicht

 

 

De meimaand is de Mariamaand en de bedevaartmaand.

 

Nazareth, Betlehem, Kana, Jeruzalem…het zijn bijbelse plaatsen, ‘heilige’ plaatsen, en pelgrims zoeken deze plekken op. Het leven van Maria stond niet los van deze plaatsen.

 

Betlehem. Wat een herinneringen! Wat een avontuur! Waarom kon Jezus niet gewoon thuis in Nazareth geboren worden? Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.

 

Nazareth. Daar was de woon- en werkplaats van Jozef: hout bewerken, de klanten bedienen, water halen bij de dorpsput, een babbeltje slaan met de buren. Nazareth, dat was de synagoge, de sabbatrust, de feesten, dat was het dorp van Jezus.

 

Kana. Wat een wijnwonder! Daar maakte Jezus zich kenbaar, en Maria vraagt ons te doen wat Hij ons zeggen zal.

 

Jeruzalem. Daar was het dat de twaalfjarige Jezus na een familiebedevaart achterbleef. Hij moest in het huis van de Vader zijn. Wist Maria dat nog niet? Maar in datzelfde Jeruzalem stonden zijn kruis en de grafspelonk. Tot het licht aanbrak van de eerste dag van de week, het graf was leeg. Alles werd klaar, alles werd alleluja!

 

Het moederhart van Maria beleefde en doorstond al deze gebeurtenissen. Ze kende het leven van elke dag, ze had ook haar zorgen, maar luisterde naar Gods Woord en leerde Gods aanwezigheid zien in haar dagdagelijks leven.

Maria is gelukkig omdat ze Gods Zoon gedragen en gevoed heeft. En ze is nog gelukkiger omdat ze altijd - ondanks alles - bleef vertrouwen op en geloven in Gods Woord.

Dat ‘Woord’ vroeg haar om moeder van Jezus te zijn. De engel liet haar weten dat haar nicht Elisabeth zwanger was en best wat hulp kon gebruiken.

Dat ‘Woord’ was het besluit dat er onder keizer Augustus een volkstelling zou gehouden worden, en dat ze daarom, hoogzwanger maar noodgedwongen, naar Betlehem moest vertrekken. Dat ‘Woord’ was ook de terdoodveroordeling van Jezus en zijn kruisiging tussen twee schurken.

Maar Gods Woord tot Maria gericht, dat waren ook alle doodgewone dagen doorheen het jaar.

Het was wat men vroeger ‘de plichten van staat’ noemde, dat was alles wat je eigenlijk moet doen als je vader, moeder, landbouwer, verpleegster, chauffeur of onderwijzeres bent…

Maria is altijd geweest wat ze moest zijn: totale ontvankelijkheid, nederige dienstbaarheid, één en al gegevenheid. Ze was er niet op bedacht zichzelf te zoeken, ze dacht er niet aan te vluchten voor wat God haar vroeg. In haar eenvoud was ze groot.

Bij haar zijn we welkom, hetzij in Halle, Banneux, Scherpenheuvel of Oostakker, of buiten de landsgrenzen in Lourdes of Fatima, maar absoluut zeker zijn we allen welkom in haar moederhart.

 

Raymond Decoster, deken